El famós actor nord-americà George Clooney va afirmar ahir que rares vegades respon a les informacions dels tabloides (diaris sensacionalistes), però que el Daily Mail, de Londres, "es va passar de la ratlla" amb un article sobre el seu casament amb Amal Alamuddin.

El rotatiu londinenc, en un article que cita com a font "amics propers de la família", va sostenir que la mare de Amal, Baria, estava en contra del casament perquè Clooney no és drus com ella, en referència a la comunitat religiosa del Líban i Síria.

Amal Alamuddin, nascuda a Beirut el 1978, és una advocada britanicolibanesa especialitzada en Dret Internacional, Penal i Drets Humans, i entre els seus clients hi ha Julian Assange, el fundador de Wikileaks.

"El Daily Mail va publicar una història totalment inventada, segons la qual la mare de la meva promesa s'oposa al nostre matrimoni per raons religioses", va escriure Clooney en un article que publica avui el diari nord-americà USA Today.

Tradicions perilloses

L'article del Daily Mail, va continuar l'actor al USA Today, sosté que la mare d'Amal ha estat dient "a mig Beirut que s'oposa al casament (...) i que la gent fa broma sobre les tradicions en la religió drusa, que poden acabar amb la mort de la núvia".

Segons l'article del Daily Mail criticat per Clooney, "hi ha càstigs molt durs per als drusos que es casen fora de la seva comunitat. Diverses dones han estat assassinades per desobeir les regles".

"L'any passat, els homes de la família d'una drusa que va desafiar la família en casar-se amb un musulmà sunnita li van tallar a aquest el penis", afegia l'article.

Clooney va escriure que "no hi ha res en l'article [del Daily Mail] que sigui cert". "La mare de Amal no és drusa, no ha estat a Beirut des que Amal i jo hem començat a sortir junts i, de cap manera, no s'oposa al nostre matrimoni", afirma l'actor.

"Un està acostumat al fet que el Daily Mail inventi històries, ho fa diverses vegades a la setmana, i no m'importa", va continuar. "Però aquesta mentida involucra assumptes més amplis".

"La irresponsabilitat d'explotar les diferències religioses on no hi són és, com a mínim, una negligència i, sens dubte, perillosa", assenyala el protagonista d'Ocean's eleven en el seu escrit a la premsa del seu país.