L'alumne de segon de batxillerat de l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada Àlex Rodríguez Campoy ha guanyat el Premi Universitat de Barcelona-Ferran Adrià amb Gallina Blanca. Es tracta de la cinquena edició d'un concurs impulsat per la UB per promocionar els estudis d'alimentació i nutrició i per afavorir treballs de recerca d'aquestes temàtiques.

Enguany, s'hi han presentat 55 treballs, sis dels quals van quedar finalistes i van ser convocats per a una nova sessió, en la qual cada aspirant disposava de quinze minuts per presentar-hi el seu treball i el jurat tenia cinc minuts per formular-li preguntes.

El jurat va lloar l'alt nivel dels treballs i va acabar dictaminant que el millor treball relacionat amb l'àmbit alimentari era el d'Àlex Rodríguez, titulat Estudi de la complexitat dels sistemes biològics de fermentació, que va estar tutoritzat per la professora Elsa Fenoy.

Els membres del jurat van valorar molt positivament l'enfocament del treball. Tal com va explicar el seu autor, "la realitat pot ser estudiada amb les matemàtiques, de manera que he dut a terme una anàlisi complexa, com és la dels sistemes biològics, com a biologia de sistemes i s'ha idealitzat el procés de fermentació per predir-ne algunes variables".

Trobada amb Adrià

L'acte de lliurament del premi es farà un cop començat el nou curs acadèmic 2014-2015 i serà el mateix Ferran Adrià, doctor honoris causa per la UB, qui lliurarà el guardó a l'alumne del Quercus de Sant Joan.