El Centre de Disminuïts Físics de la Fundació Althaia de Manresa, ubicat al complex de la Clínica de Sant Josep, celebra aquesta setmana el seu 12è aniversari. Actualment, en aquest equipament viuen una trentena de persones, que han participat en les activitats amb els seus familiars i amb els professionals del centre.

El programa d'activitats va arrencar dilluns amb una gimcana, proves d'habilitats motrius, campionat de boccia-un esport paralímpic similar a la petanca- i concert acústic. Dimarts van continuar les proves de la gimcana, combinades amb proves d'habilitats sensoperceptuals i cognitives i amb la fase final del campionat de boccia. El matí de dimecres es va celebrar una matinal de Bocciaamb els usuaris del Centre ocupacional d'Ampans. Ahir hi havia prevista una festa de l'aigua i festa lúdica durant el matí i, a la tarda, exhibició de balls en cadira de rodes a càrrec de la professora Àngels Ribas i alumnes residents. Oficialment, la celebració es clourà avui amb l'entrega de premis, al matí, i el tradicional festival musical d'aniversari, a la tarda. Amb tot, també hi ha previstes activitats per a la setmana vinent, com una exhibició de balls urbans, una excursió a l'Aquari de Barcelona i una actuació del grup Arrels Músic.

L'equip multidisciplinari i els cuidadors del centre promouen tot tipus d'activitats per millorar-ne el benestar i la relació dels residents amb l'entorn més immediat, alhora que aposten pel treball diari de tallers relacionats amb les noves tecnologies, amb l'esport i amb les relacions humanes.