L'Església Evangèlica de Manresa celebrarà el seu 80è aniversari el proper mes de setembre amb l'organització d'unes jornades musicals que tindran com a objectiu integrar alumnes i professors en un projecte comú per preparar un repertori de gospel.

En el projecte participaran alumnes i professors de la Universitat de Música i Arts Escèniques de Viena, del Cor de Cambra de la mateixa institució i del Conservatori de Música de Manresa, sota la direcció de Herbert Pichler i Johannes Hietmesberger. El programa de la trobada estarà dirigit per Arnoldo Moreno i l'avinyonenca Montserrat Vilar, ambdós fundadors dels Tallers Musicals d'Avinyó. Els assajos del concert (que preveu incloure un total d'onze cançons de contingut cristià, amb textos en anglès, castellà i català) es faran els dies 8, 9, 10 i 12 de setembre, al Conservatori de Manresa, mentre que el concert tindrà lloc el dia 13 de setembre a la Sala Gran del teatre Kursaal de la capital del Bages. La intenció dels organitzadors és muntar un repertori de música sacra per a format d'orquestra simfònica, cor i solistes en els estils de funk, latin, blues, soul i pop.

També dins el marc de l'aniversari de l'Església, el mes d'octubre es presentarà una exposició a la Torre Lluvià de Manresa titulada De la foscor a la llum, obra del pintor cubà Wilfredo Morales. A més a més, el mateix dia del concert s'exposarà una petita mostra fotogràfica dels fets més rellevants de la història de l'Església Evangèlica de Manresa.

L'organització de l'aniversari de l'Església explica que el projecte del concert del proper mes de setembre és obert a la participació de músics de Manresa i l'entorn. Per participar, cal adreçar un correu a montvilartorras@gmail.com.