Els espumosos de la Denominació d'Origen (DO) Penedès seran tots ecològics des de la verema del 2017, tot un repte que situa aquesta menció catalana com la primera del món a apostar per la producció biològica en una de les seves categories vinícoles i que dota de gran valor mediambiental les seves elaboracions.

El director de la Denominació d'Origen Penedès, Francesc Olivella, ha explicat a Efe que aquesta setmana el Consell Regulador ha aprovat a més l'ús de la marca Clàssic Penedès per a aquests espumosos biològics.

La Denominació d'Origen (DO) Penedès és una de les més compromeses amb el cultiu ecològic i, de fet, en vi ecològic el Penedès és líder, segons Olivella.

Amb unes 4.000 hectàrees de vinya acollides a aquesta denominació -en què també s'elaboren vins tranquils com negres o blancs- aproximadament el 55% es cultiva sota la normativa de producció biològica i, dels 170 cellers inscrits, 55 porten el segell ecològic.

Ha reconegut que intentar estendre les normes de producció biològica a tota la denominació és complicat.