L'actor basc Álex Angulo va morir ahir a la tarda en un accident de trànsit a l'autopista AP-68, al terme municipal de Fuenmayor (La Rioja). Segons va informar la delegació del Govern a la Rioja, el vehicle conduït per Álex Angulo va sortir de la via i l'actor, de 61 anys, va morir.

Angulo tenia una dilatada trajectòria en el cinema i la televisió i havia estat nominat als premis Goya en tres ocasions. Nascut a Erandio (Biscaia) el 12 d'abril del 1953, va estudiar Magisteri i després va exercir de mestre, però als 23 anys va deixar la docència per la interpretació.

Durant vint anys va treballar a la companyia de teatre independent de Bilbao Karraka, amb la qual va recórrer Euskadi, i després de realitzar petits papers en pel·lícules com La fuga de Segovia (1981) d'Imanol Uribe; Todo por la pasta (1990) d'Enrique Urbizu; El Rey pasmado (1991); Mirindas asesinas (1991) i nombrosos curts, va abandonar la companyia en ser contractat per Álex de la Iglesia per treballar a Acción mutante (1993).

Angulo es va convertir en un dels actors secundaris més coneguts, amb pel·lícules com Entretiempo (1992); Tu novia está loca (1995); Adiós Toby, Adiós (1995) o Así en el cielo como en la tierra (1995). Va protagonitzar la pel·lícula d'Álex de la Iglesia El día de la bestia (1995), paper pel qual va ser candidat el 1996 al Goya a la millor interpretació masculina i va obtenir el Premi Ondas per aquest paper. Posteriorment, el vam veure, entre d'altres films, a Sólo se muere dos veces (1996) o Carne trémula, de Pedro Almodóvar (1997).

Va treballar en teatre en obres com A bocados de Maxi Rodríguez, i va actuar en moltes sèries de televisió com Villarriba i Villabajo (1994) i Periodistas, on interpretava el personatge de Blas, un redactor veterà. Per aquest paper va rebre el premi al millor intèrpret de televisió dels premis de la Unió d'Actors Bascos.

El 1999 va tornar al cinema novament amb Álex de la Iglesia en Muertos de risa, treball pel qual va ser candidat al Goya al millor actor de repartiment. Més tard vindria el film El coche de pedales (2003), de Ramón Barea, i les sèries de televisió Tirando a dar (2006) i Hermanos y detectives (2007). L'any següent va ser candidat al premi Ariel mexicà al millor actor secundari per El laberinto del fauno, del director mexicà Guillermo del Toro.

El setembre del 2010 va rebre el premi de Cinema Basc, un homenatge "per la seva llarga trajectòria professional", al Festival Internacional de Sant Sebastià. Aquell mateix any va obtenir la seva tercera nominació a un Goya i segona al millor actor de repartiment amb El Gran Vázquez (2010) del director Óscar Aibar. Els seus últims treballs en cinema van ser A escondidas (2014), de Mikel Rueda, y Zipi y Zape y el club de la canica (2013), d'OsKar Santos.