Les dones espanyoles són les favorites dels europeus a l'hora de lligar, però els italians guanyen entre les europees, segons un estudi fet públic avui pel portal de cites alemany Lovoo i el cercador de viatges berlinès GoEuro.

Per realitzar l'estudi s'ha preguntat a prop de 53.000 homes i dones solters de deu països europeus.

En aquesta mostra, alemanys, espanyols, holandesos, belgues, anglesos, francesos, portuguesos, italians, austríacs i suïssos van ser preguntats sobre la seva nacionalitat preferida per buscar parella, i les espanyoles van aconseguir la primera posició en el rànquing, seguides per les italianes.

El 45% dels italians i el 34% dels francesos van confessar sentir-se més atrets per les espanyoles, i un de cada tres homes a Alemanya, Anglaterra i Bèlgica també es decanten abans per aquestes que per dones d'altres nacionalitats, afirma l'enquesta.

Quant a les dones, els italians són els més demandats, amb els vots de les angleses (30 %), les espanyoles (47 %) i les portugueses (40 %). En segon lloc en les preferències de les dones se situen els espanyols, que triomfen principalment entre italianes (43 %) i alemanyes (30 %).

Austríacs, suïssos i holandesos tendeixen, per la seva banda, a buscar la seva parella en la veïna Alemanya.

No han triomfat en l'enquesta els homes i dones de Portugal, França, Bèlgica i Holanda, als quals els agrada flirtejar, però que no són "del tot correspostos".

En un comunicat, Robin Wilfert, director creatiu de GoEuro, va destacar que les facilitats que hi ha ara per viatjar han apropat a les persones, "que han après a valorar les seves particularitats culturals i a reconèixer els punts que tenen en comú".