El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Llíria (València) ha arxivat la causa contra el dissenyador Francis Montesinos per abusos sexuals, corrupció de menors, pornografia infantil i drogues. El dissenyador valencià va ser imputat el 3 de juny passat en la causa que investiga abusos a dos menors, després de ser detingut i quedar en llibertat provisional després de prestar declaració en el jutjat, que ha acordat seguir la causa contra l'altre imputat.

Segons han assenyalat en un comunicat fonts properes a Montesinos, l'acte "confirma la innocència del dissenyador" i asseguren que aquest s'ha mostrat "alleujat", encara que "no sorprès".

La causa es va incoar després de la denúncia presentada pel fiscal arran d'un informe de Benestar Social sobre possibles abusos sexuals a dos menors. El jutjat que instrueix el cas conclou, això no obstant, que encara que hi ha dades de les quals es desprèn la comissió d'un delicte d'abusos sexuals dels quals va ser víctima un menor, "no hi ha indicis" sobre la participació en aquest acte de Montesinos. Els abusos denunciats pel menor, assenyala, van ocórrer en el seu habitatge una nit en què un amic de la seva mare es va quedar a dormir al domicili familiar, i no en el del dissenyador.