La Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears (Fundatur) ha acceptat l'oferta de l'empresa Baleària per comprar l'antic iot reial Fortuna per 2,2 milions d'euros.

L'embarcació, que havia estat emprada per família reial per navegar en aigües de Balears, ha estat rebatejada com Foners i va ser posada a punt a la base naval de Porto Pi, a Palma, per a la seva venda, un cop que el rei Joan Carles va renunciar al maig de l'any passat a l'ús de l'embarcació. El iot, que va ser l'any 2000 un regal dels empresaris i institucions integrats en Fundatur, va ser retornat per Patrimoni Nacional als seus donants, que van decidir vendre-la.

L'antic Fortuna és un iot d'alta velocitat de 41 metres d'eslora, fabricat i equipat especialment per al rei Joan Carles, i que va costar en el seu moment 3.000 milions de pessetes (18 milions d'euros). La trentena d'empresaris integrants de la fundació van decidir regalar el iot al rei "com a mostra de reconeixement" per les seves "contínues proves d'estima" a l'arxipèlag i els seus habitants. Les vacances dels reis i la seva família a Palma sempre han contribuït a atraure un turisme d'alt poder adquisitiu a l'illa.