"Imprimir" aliments ja és possible, però una màquina en 3D que a més cuini suposaria una veritable revolució gastronòmica, cosa que es convertirà en realitat el 2016, data en la qual una empresa espanyola té previst comercialitzar un aparell d'aquest tipus.

Aquest nou electrodomèstic tindrà connexió a Internet per accedir a les receptes preferides i compartir-les en xarxes socials, i serà possible activar amb dispositius mòbils amb sistema Android, per exemple, des de l'oficina, per tenir el plat llest només arribar a la llar. Aquest revolucionari "cuiner", ideal per als que volen menjar de restaurant, però al sofà de casa, "ja està provat i funciona", ha assegurat Emilio Sepúlveda, conseller delegat i cofundador de Natural Machines, empresa responsable del projecte, qui ha afegit que ara només falta "depurar" la tecnologia.

La primera versió de Natural Machines, que imprimirà aliments tot i que encara no cuinarà, i que sortirà al mercat a principi del 2015, serà pionera a "construir" menús amb més varietat de productes que els que hi ha fins ara, centrats en els dolços. Per exemple, permetrà incloure carn, verdures, fruites i masses, entre d'altres, ja que té càrrega simultània per a 5 càpsules, i amb això es podran dissenyar menús "espectaculars", a la carta, de diferents formes geomètriques.

A les persones amb problemes per mastegar o empassar (disfàgia) podran degustar purés, amb totes les seves nutrients, però amb formes més agradables a la vista; per exemple, amb l'estètica d'un ou fregit o el que la imaginació demani.

Però el més important d'aquesta impressora és que contribuirà a una alimentació "més sana, lliure de conservants i additius químics" dels àpats prefabricats.

També col·laborarà, diu, amb el medi ambient a evitar el malbaratament d'aliments i embolcalls, vinculats amb els precuinats.

El dispositiu ha d'elaborar hamburgueses, pizzes, nuggets de pollastre, diferents pastes, galetes i qualsevol altra cosa que l'usuari sigui capaç d'imaginar.