A Gloria Gaynor no li fa mal la nostàlgia. Encara que quedin lluny els daurats anys 70 en els quals era la reina de la música disco amb el seu immortal crit I will survive, ara torna amb forces a Catalunya per defensar el seu llegat en quatre concerts en els quals assegura que el públic "pot esperar una festa".

"La música disco va unir la gent a la pista de ball", argumenta en una entrevista telefònica amb Efe. "Abans de la música disco, veies la gent a la pista i no sabies qui estava ballant amb qui. A partir de llavors les persones van començar a ballar juntes. Hi havia camaraderia entre la gent que anava a les discoteques", recorda. L'artista nord-americana actuarà divendres que ve a Cambrils en un xou conjunt amb l'espanyola Marta Sánchez. El dia 11 actuarà a Peralada, en el marc d'una gira per l'Estat espanyol, on diu que "sempre" se sent "benvinguda".

Amb quatre dècades en el món de la música, Gaynor (Newark, Nova Jersey, 1949) pot presumir d'haver sobreviscut a l'auge i caiguda de la música disco gràcies a cançons com Never can say goodbyeCan't take my eyes off you. "Estava treballant en un club de Nova York quan un productor de Colúmbia Records em va portar davant del seu president, Clive Davis", rememora sobre els seus començaments en els anys 70. A partir d'aquí va arrencar una carrera que es va iniciar en sons pròxims al soul, però que va trobar en les discoteques el seu entorn ideal per triomfar. "Tothom estimava la música disco", explica sobre aquells anys, alhora que subratlla el gran poder del ball, ja que agrada a persones de "qualsevol edat, nacionalitat, raça o color". "La música disco t'evadeix de qualsevol mena de depressió, tristesa o estrès", afirma.