La investigació preliminar sobre la mort de Robin Williams ha determinat que l'actor guanyador d'un Oscar per "Good Will Hunting" es va penjar amb un cinturó en el seu dormitori, segons han informat avui les autoritats del comtat de Marin, al nord de Califòrnia.

El tinent Keith Boyd, del departament del "xèrif", ha indicat en roda de premsa que el cas segueix obert i encara passaran diverses setmanes fins que es conegui la causa oficial de la mort de l'artista.

El cos sense vida de Williams va ser trobat poc abans del migdia de dilluns pel seu assistent, qui després de trucar a la porta de l'habitació de l'actor sense obtenir resposta, i donada l'hora que era, es va inquietar i va decidir entrar per comprovar què passava.

Segons ha relatat avui Boyd, Williams estava lleugerament suspès en l'aire amb un cinturó lligat al seu coll per un extrem i l'altre enganxat a la part superior d'un armari.

El seu cos, fred i en rigor mortis, estava en una posició que ha estat descrita com d'"assegut".

L'oficial ha revelat també que Williams, que estava vestit, tenia talls fins i superficials en l'interior del seu canell esquerre.

Els investigadors van trobar una navalla a prop d'on es trobava l'actor i van observar que el tall de l'arma blanca tenia una substància seca i vermella que "és consistent com la sang seca".

Boyd ha insistit que la causa probable de la mort de l'intèrpret de "Dead Poets Society" (El club dels poetes morts) és per penjament i no per la ferida del seu canell.

"Es desconeix en aquest moment si el material sec i vermell és, de fet, sang o si és la sang del senyor Williams", ha explicat.

El cadàver de Robin Williams ha estat traslladat des del lloc de la mort fins al tanatori del comtat de Napa, on el forense Joseph Cohen ha examinat les restes i ha descartat signes de lluita "o altercat físic" abans de la seva mort.

Els resultats preliminars de l'anàlisi forense van apuntar també a la hipòtesi de l'asfíxia per penjament com a causa de la mort de Williams.

Encara estan pendent de realitzar les proves toxicològiques per conèixer si l'artista va prendre algun tipus de substància abans de morir, si bé les conclusions d'aquests test no es coneixeran fins d'aquí a entre 4 i 6 setmanes.