El llibre Les espècies. 80 receptes d'aquí i de tot arreu (Cossetània), en el qual s'explica com condimentar i donar bons sabors a menjars tan senzills com poden ser les carbasses, les patates o les amanides -sense deixar de banda les carns, peixos, aviram i fruites-, es va presentar al pati de can Prat de la Riba, a Castellterçol. L'autora Núria Duran, que signa el llibre amb Teresa Correig i Mònica Pascual, la seva filla, va explicar breument el perquè i el com de la bona cuina afirmant que "les espècies fa temps que s'han posat de moda". El llibre li va presentar el seu marit, Ramon Pascual, micòleg i naturalista, i autor de diferents títols dedicats als fongs-bolets, plantes i males herbes. Pascual va dir del llibre que "és rigorós, experimental i eficient". Duran és també autora de Les plantes aromàtiques, presentat fa dos anys. Les espècies té una part dedicada als seus secrets; receptes i 16 làmines il·lustratives.