La presidenta de l'Associació Espanyola d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ADELA), Adriana Guevera, reconeix l'èxit que està tenint en tot el món i també a Espanya la cadena solidària de la "galleda de gel" per donar visibilitat a la malaltia, ja que està sensibilitzant a la societat, encara que assegura que l'organització no està rebent fons.

"Les persones que s'estan tirant la galleda d'aigua gelada, inclosos els famosos, no entren a la web per veure el número de compte, per la qual cosa no estan fent aquestes aportacions", afirma. Afegeix que "en alguns canals de televisió estan parlant que sí existeixen donacions, però a l'associació, que és la que s'encarrega de recollir els fons a Espanya, no li ha arribat res de moment".

El "repte del galleda de gel" s'ha convertit en fenomen viral de l'estiu i ja s'ha recol·lectat als Estats Units uns 14 milions de dòlars. La campanya la va iniciar a mitjans de juliol a Boston el jugador de beisbol retirat del Boston College Pete Frates, qui pateix aquest mal. Molts famosos s'han sumat a la campanya, Robert Downey Jr i Ben Affleck, Oprah Winfrey, Bill Gates, Mark Zuckerberg o George Bush.