Com és un bon croissant? La resposta no és tan senzilla com podria semblar. Un croissant artesà de mantega ha de pesar entre 45 i 65 grams, ha de tenir un aspecte interior alveolat i fullat i, evidentment, ha de ser deliciós, tenir un gust autèntic. Un croissant d'aquest tipus i que, de fet, ha estat reconegut com un dels deu millors croissants artesans de mantega d'Espanya se serveix a Manresa cada matí, concretament a la cocteleria Glaç. Aquestes petites joies de brioixeria són elaborades pel forner Adam Tubau, responsable del forn de pa Ca la Maria de Casserres.

Jordi Millán, responsable del Glaç, explica al costat d'Adam Tubau que, des que van obrir l'establiment, ara fa un any i mig, "teníem molt clar que ell [Tubau] seria el nostre forner, perquè sempre ens hem caracteritzat per servir plats i productes autèntics i, amb ell, això era una garantia". Els croissants arriben pràcticament llestos a la cocteleria, on només s'han de fornejar. Millán comenta satisfet que "hi ha gent que ve expressament a tastar els nostres croissants" i "molts d'altres que ens demanen si això que anunciem, que és un dels millors de l'estat, és veritat". El preu d'aquesta petita exquisidesa no s'enfila: al restaurant manresà val 1,40 euros i al forn de Casserres, 1,10, uns imports molt similars als d'altres cafeteries i forns de pa.

Adam Tubau, que espera poder obtenir el títol que certifiqui que els seus són els millors croissants d'Espanya aquest octubre, explica que el jurat és molt rigorós: "primer obre la capsa i mira l'aspecte dels croissants, que tots siguin iguals; després els pesen i si passen aquesta selecció, després ja els tallen, els examinen l'interior i, finalment, els tasten".