El servei de Cirurgia Plàstica i Reconstructiva de l'Hospital Universitari de la Ribera, a Alzira (València), ha reconstruït la vagina d'una dona de 54 anys a partir de teixit del seu propi jejú, una de les parts de l'intestí prim humà.

La pacient presentava des de feia dos anys una estretor vaginal per una fibrosi (desenvolupament en excés de teixit fibrós) d'origen desconegut.

El doctor Giovanni Bistoni, coordinador de la intervenció, ha manifestat que era un "cas complex, ja que la vagina de la pacient feia un centímetre de diàmetre per dos centímetres de profunditat", molt inferiors a les mesures considerades normals. Aquest fet li impedia mantenir relacions sexuals amb la seva parella, amb pèrdua de qualitat de vida.

Amb l'operació s'ha aconse-guit eixamplar i allargar la vagina de la dona, que ara fa 3 centímetres de diàmetre i 14,5 centímetres de longitud i presenta una aparença estètica natural, ha afirmat el doctor, que ha afegit que la pacient podrà fer "una vida normal, sense problemes de caràcter digestiu o sexual".