Científics xinesos van anunciar que el país asiàtic ja posseeix la tecnologia de la "supercavitació", que permetrà a la llarga viatges submarins a velocitat supersònica i podria en el futur cobrir un hipotètic viatge entre Xangai i San Francisco (EUA) en només 100 minuts. Segons ha informat el diari South Xina Morning Post, l'avanç ha estat assolit després d'anys d'estudi per experts de l'Institut de Tecnologia de Harbin, al nord-est del país.

La supercavitació consisteix, a grans trets, en la creació d'una "bombolla" d'aire al voltant del vehicle submarí que li permetria viatjar evitant la fricció de l'aigua, amb condicions similars a les d'un avió.

La supercavitació es va començar a estudiar durant la guerra freda per la URSS, que va aconseguir que els seus torpedes viatgessin a 370 quilòmetres per hora, molt més ràpid que els convencionals. En teoria seria possible que, depurant al màxim aquesta tecnologia, s'arribés a la velocitat del so sota l'aigua, aproximadament 5.800 quilòmetres per hora.