La Biblioteca de Navàs va ser l'escenari d'un recital de cançons amb poemes de Joana Raspall, musicats pel professor de música i director de la Coral Nova Joan Vidal, que va fer el recital acompanyat a la guitarra de Marc Sibila, davant d'un centenar de persones. L'acte coincideix amb una exposició que es pot visitar a la Biblioteca en homenatge a Joana Raspall.

Joan Vidal ha posat música i harmonia a una quinzena de poemes i els ha transformat en cançons senzilles i plenes de sentiment, com la pròpia essència i personalitat que tenen els poemes de Joana Raspall. El format musical d'aquest singular cançoner remet al folk, a música dels Esquirols, a ritme de vals, havanera o rumba catalana.

Sota el lema "Cantem amb la Joana Raspall" es van poder escoltar poemes com Els llibres, Els ocells, El llop, Els gripausLa bruixa revellida, entre d'altres.

Una bona part del concert va comptar amb la participació coral del públic, que va acompanyar amb la seva veu les tornades de les cançons.

La composició de cançons amb poemes de Joana Raspall, ja fa temps que ocupa part del temps de lleure i de feina a Joan Vidal. Algunes d'aquestes cançons han servit de base per a treball amb els seus alumnes de l'escola pública de Sant Joan de Berga, de l'Escola de Música de Navàs, i de la Coral Nova, on hi treballa com a professor i director de cant respectivament.

A l'acte hi van assistir l'alcalde de Navàs i el regidor de Cultura, Jaume Casals i Josep Casafont, que van animar a fer el recital a Joan Vidal i Marc Sibila en el marc de l'exposició dedicada a Joana Raspall, que recordem va morir el dia 4 de desembre de 2013, als cent anys.