Els resultats d'estudis presentats al Congrés Europeu de Cardiologia (ESC), el més important del món i que aquests dies se celebra a Barcelona, "canviaran" la vida de moltes persones, segons la vicepresidenta de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), Lina Badimon.

La doctora Badimon assegura que al congrés tothom parla dels resultats obtinguts per un equip d'investigadors americans de Houston, liderats pel doctor Milton Packer, que han descobert un nou fàrmac per lluitar contra la insuficiència cardíaca.

Es tracta de la malaltia cardiovascular més mortal darrere de l'ictus i davant de l'infart, subratlla la també directora de l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC) de l'Hospital de Sant Pau. I "fins ara" no hi havia medicaments per poder tractar aquests pacients.

Les proves que es van fer amb dos grups de població "es van haver d'interrompre", subratlla emocionada, perquè es va veure que els resultats obtinguts per aquest fàrmac eren tan positius que no era "ètic" seguir administrant l'altre tractament a la resta de pacients.

Badimon remarca aquest descobriment presentat en l'actual edició del congrés ESC celebrat a Barcelona d'entre altres estudis que "canviaran" les pràctiques clíniques i la vida de molts malalts.