El llibre La Sèquia de Manresa. 10 camins a l'entorn d'un canal medieval, de Josep Alert i Pol Hu- guet, va rebre dimarts un guardó especial a la promoció del turisme dels premis Bonaplata, que atorga l'Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica, en un acte celebrat a Barcelona, a l'Auditori Pompeu Fabra de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya. En el mateix acte, l'igualadí Magí Puig va ser distingit en reconeixença de la seva aportació a la divulgació del patrimoni des de la seva col·laboració amb el Museu de la Pell d'Igualada.

El llibre de Josep Alert i Pol Huguet proposa una desena de rutes de senderisme, de traçat circular, idònies per a un públic familiar (de dificultat mitjana-baixa, per tant) i que permeten descobrir tant els valors naturalistes de l'entorn de la Sèquia com els vestigis patrimonials i els usos econòmics i industrials que ha tingut aquest canal al llarg de la història per al Bages. El llibre va ser publicat per l'editorial Cossetània dins la seva col·lecció Azimut.

Pol Huguet i Estrada (Manresa, 1986) és geògraf, excursionista i professor. Ha participat en estudis i publicacions sobre ecoturisme i imparteix classes sobre natura i excursionisme en cursos de monitors de lleure, a més d'haver col·laborat en l'elaboració d'itineraris de l'Anella Verda de Manresa. Per la seva banda, Josep Alert i Puig (Igualada, 1966) és llicenciat en Història, ha estat docent i ha exercit de periodista, entre d'altres mitjans a Regió7. Ha treballat com a dinamitzador comunitari i tècnic de cultura en l'àmbit municipal i participa en projectes de recerca i divulgació, relacionats amb el patrimoni i la memòria històrica.

Quant a Magí Puig, un reconegut activista cultural igualadí, és industrial blanquer, a més d'historiador de l'ofici de la pell i del gremi dels blanquers a l'Anoia.