Fer les maletes i marxar de viatge després de Nadal pot semblar un impossible, però aquest mes és ideal per viatjar i és possible fer-ho, fora d'Espanya, a un preu més que raonable. Si has deixat les teves vacances de Nadal per al gener, et presentem una sèrie de destinacions de baix cost perquè gaudeixis d'uns dies de descans.

Ljubljana (Eslovènia)

Una ciutat amb molt d'encant fins fa poc oblidada pels turistes. La coneguda com 'Nova Praga', per la seva semblança amb la capital de la República Txeca, pot presumir de tenir més de 1.000 castells. Així, una fortalesa medieval presideix magestuosamente la ciutat des d'un turó.

Viatjant en aquesta època de l'any, podem trobar-nos més amb una bonica estampa nevada. Reservant amb antelació, es poden aconseguir interessants descomptes en els hotels.

El turista no ha de deixar de visitar el Castell de Ljubljana, la catedral de Sant Nicolau o l'església Franciscana de l'Anunciació. Tampoc cal perdre's el Pont dels Dracs o la font de Robba.

Riga (Letònia)

És una de les destinacions amb els hotels més barats d'Europa. L'arribada de les aerolínies de baix cost ha impulsat el turisme a la capital letona, la ciutat més gran del Bàltic.

A cada racó es pot observar la barreja entre la tradició letona i les influències dels diferents països que l'han ocupat. El seu centre urbà, ple d'edificis modernistes, és Patrimoni Mundial per la UNESCO. De visita obligada també és el seu nucli antic, ple de bars i restaurants.

Marràqueix (Marroc)

L'exòtica ciutat marroquina, fundada el 1062 pels almoràvits, es pot gaudir amb molt pocs diners a la butxaca. Els vols són barats i els preus de la ciutat són més que assequibles, i sempre queda la possibilitat del regateig.

Cal no oblidar visitar els bulliciosos mercats i la plaça Jemaa-el-Fna, lloc de reunió i centre social, així com la mesquita Koutoubia, l'edifici més alt de la ciutat.

Sofia (Bulgària)

La capital búlgara figura entre els llocs més barats d'Europa per viatjar. Una habitació d'hotel pot sortir per només 8 euros la nit. La ciutat, amb més de 7.000 anys d'història, està plena de parcs, esglésies i racons per descobrir.

El que cal veure: la catedral d'Aleksander Nevski, l'església russa de Sant Nicolau, les barraques turques i la mesquita de Banya Bashi.

Porto (Portugal)

Perdre's per la segona ciutat més important del país veí és una experiència inoblidable. Els seus museus, el centre històric, la seva gastronomia? són nombrosos els atractius de Porto, a la qual podem viatjar amb tren, autobús o en cotxe, tot i que també té aeroport propi.

Els jardins del Palau de Vidre, la Casa do Infante o la llibreria Lello i Irma, que va aparèixer en les pel·lícules de Harry Potter, són alguns dels seus llocs de somni.