Són temps de crisi, però els comiats de solter o de soltera segueixen sent una oportunitat única per descobrir nous llocs acompanyat pels amics i amigues. Tot i que molts segueixen optant per les nits en locals d'oci a de les seves ciutats d'origen, moltes altres comiats se celebren organitzant escapades i celebracions a d'altres ciutats.

El destí és el menys important i el que sol importar és passar-ho bé i oferir-li una comiat amb magnificència al nuvi o la núvia. Malgrat tot, sí que és cert que algunes ciutats compten amb una tradició més arrelada en la celebració de comiats de solter i s'han convertit en destinació preferent a l'hora d'organitzar aquest tipus de celebracions.

GRANADA

La ciutat andalusa ofereix múltiples atractius per celebrar un comiat de solter o soltera com Déu mana. Passejar pels carrerons plens de botigues del barri de l'Albaicín i gaudir de les terrassetes -aprofitant el clima benèvol de la ciutat- i de les tapes són dos plans recomanables. La seva àmplia oferta d'oci nocturn també garanteix un pla rodó per acomiadar la solteria.

EIVISSA

L'illa balear mundial de la festa i la diversió és una opció que mai falla. El seu ambient nocturn, activitats a l'aire lliure i el bon clima fan d'aquest un lloc únic per a solters i solteres que vulguin passar-ho bé. A més pots passejar pels seus carrers estrets i gaudir dels mercats eivissencs. Un viatge en catamarà amb DJ, activitats aquàtiques, shows en directe, barra lliure, i barbacoa són bones opcions si tries aquesta destinació.

MADRID

Si vols gaudir d'una autèntic comiat en una de les grans ciutats europees, Madrid està preparada per satisfer qualsevol demanda per extravagant que sigui. La capital espanyola combina plans d'allò més 'frikis' amb activitats tradicionals, de manera que es poden trobar alternatives per a tots els gustos. La nit, tampoc defrauda. Malasaña, Chueca o Argüelles són algunes de les zones que tenen més marxa.

SALAMANCA

Sens dubte una de les ciutats més recomanables per celebrar un comiat de solter o soltera. Salamanca és la ciutat universitària espanyola per excel·lència. I de tots és sabut que la festa està estretament vinculada amb l'ambient universitari. Existeixen moltes opcions per garantir una festa memorable, però és recomanable que sigui durant el curs universitari per evitar que la ciutat perdi estudiants i l'ambient decaigui.

BARCELONA

Una ciutat cosmopolita com la capital catalana no podia faltar en aquest llistat. La seva oferta és àmplia i variada i també compta amb l'avantatge de disposar de costa, de manera que hi ha múltiples activitats aquàtiques adaptades per als grups. A Barcelona els protagonistes del comiat podran alternar activitats d'allò més diverses durant el dia amb gresca nocturna sense fi.

GIJÓN

Una de les ciutats que s'ha convertit en un clàssic al nord d'Espanya per celebrar comiats de solter. La seva àmplia oferta d'oci, la seva espectacular gastronomia i paisatges i la seva ubicació la converteixen en una destinació destacada per a tots aquells que volen celebrar un comiat al Cantàbric amb magnificència.

LOGRONYO

En aquest llistat no podia faltar la capital de La Rioja. El carrer Laurel, plena de bars on prendre un pintxo i un vi, s'ha convertit en un altre clàssic pel que fa als llocs destacats per posar fi a la solteria de les nostres amistats. Malgrat això, hem d'advertir que en els últims temps molts establiments d'aquest carrer han prohibit l'accés als protagonistes de comiats, de manera que aquest destí ha perdut atractiu.

BENIDORM

A la costa mediterrània, Benidorm és una de les destinacions per excel·lència dels comiats de solter i soltera. Amb multitud d'establiments dedicats a l'oci, la ciutat alacantina atrau cada any a milers de persones que la trien per acomiadar la seva solteria. La seva fama s'estén més enllà de les fronteres d'Espanya, pel que són molts els estrangers -especialment joves britànics- que arriben fins a Benidorm per la seva última festa abans de segellar el seu matrimoni.