Joan Miró és el "principal atractiu" de la major subhasta d'art surrealista que "s'ha fet mai", segons la directora Internacional de Christie's, Giovanna Bertazzoni. La casa de subhastes posarà a la venda el proper 4 de febrer sis obres de l'artista català, liderades pel "monumental" 'L'oiseau au plumage déployé vole vers l'arbre argenté', un quadre del 1953 que té un preu d'entre 7 i 9 milions de lliures, l'equivalent a 9,3 i 11,9 milions d'euros. "Miró és un dels gegants del surrealisme", assegura Bertazzoni, que afegeix que Christie's ha escollit per a la venda sis obres que representen "les millors peces que va fer en diferents fases de la seva carrera".

La peça de Miró és, segons la mateixa casa de subhastes, l'obra més preuada i també "la més cara" de la venda d'art surrealista. 'L'oiseau au plumage déployé vole vers l'arbre argenté', un oli sobre tela, evoca un món fantàstic, poblat per criatures diverses i combina la pintura expressiva amb els detalls més precisos. 'L'oiseau au plumage déployé vole vers l'arbre argenté' va formar part de la col·lecció de Edgar Kaufmann Jr. "És magnífic, amb molts colors, poètic, monumental", destaca Giovanna Bertazzoni.

La venda de Miró també inclou una altra gran obra de l'artista, 'Painting (Women, Moon, Birds)', un oli sobre tela del 1950 que té un preu de sortida d'entre 4 i 7 milions d'euros, uns 5,3 i 9,2 milions d'euros. L'obra reprodueix una trobada màgica entre la humanitat i la natura, amb dos grans aus que sembla que comparteixen el mateix cap i que sorprenen a tres dones que caminen sota una lluna blava.

De la mateix època, Christie's també ofereix 'L'Oiseau s'envole vers la zone où le duvet pousse sur les collines encerclées d'or', amb preu de sortida d'entre 2 i 3 milions d'euros (2,6 i 3,9 milions d'euros). Els col·leccionistes també poden optar a adquirir 'Peinture', del 1925, els anys en què Miró començava a implicar-se amb el moviment surrealista. L'obra forma part de les que l'artista català va fer arran de la seva experiència a París, i les seves estades a l'estudi del 45 del carrer Blomet.

"Miró és un dels gegants del surrealisme, i per això tenim una de les vendes més interessants en aquest sector. Miró hi havia d'aparèixer, i de forma intel·ligent, i per això hem seleccionat algunes de les millors peces que ha fet en diferents fases de la seva carrera", explica Bertazzoni. Segons aquesta experta, Miró "ha aconseguit grans resultats" en les subhastes dels darrers anys, "com mereix", i la venda de la propera setmana no serà una excepció.

A més de Miró, a la nit surrealista de Christie's a Londres també es presenten obres de René Magritte com 'Les compagnons de la peur', i quadres de Marc Chagall, Picabia, Arp o Ernst. La casa de subhastes també organitza, el mateix dia 4, la venda d'Art Impressionista i Modern, que inclou l'obra mestra de Cézanne 'Vue sur l'Estaque et le Chateau d'If', el retrat de Modigiani 'Les deux filles' o 'La Lampe' de Juan Gris.