Una goril·la femella ha nascut al Zoo de Barcelona i tant la cria com la seva mare es troben en perfecte estat de salut, segons han informat responsables del zoològic.

La petita goril·la, una espècie en perill crític d'extinció, va néixer a primera hora del 19 de març "i, des del primer moment, es troba amb forces i ben agafada a la seva mare, Makena, que està responent molt bé, tot i ser una mare amb poca experiència".

Segons els experts, els primers dies de vida d'un goril·la són determinants perquè s'estableixi el vincle matern i que la cria s'alimenti de manera correcta. L'equip de cuidadors de primats del Zoo ha comprovat que l'evolució, tant de la cria com de la mare, ha estat "molt positiva" i ha destacat que el pare, Xebo, "ha estat molt alerta protegint la seva filla i vigilant que res no la molestés".

La mare, Makena, va néixer fa 11 anys al Zoo de Munic, i va arribar a Barcelona el novembre del 2012.

Encara que la integració d'un nou goril·la a un grup ja format sol comportar un cert temps, Makena de seguida va captar l'atenció de Xebo, i la resta del grup també la va rebre amb una molt bona actitud, segons els seus cuidadors.