La periodista i assagista catalana Margarita Rivière va morir ahir a Barcelona als 70 anys com a conseqüència d'una malaltia pulmonar, segons fonts familiars. Nascuda l'any 1944, Rivière va ser autora de nombrosos llibres i va destacar pel seu tarannà progressista durant la Transició.

Segons van confirmar els seus familiars, la cerimònia de comiat per a la periodista serà demà a les 10 del matí al tanatori de Les de Corts de Barcelona. La capella ardent s'obrirà avui al migdia.

Rivière va estudiar la carrera de Periodisme a l'Escola de l'Església de Barcelona i es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universitat de la Ciutat Comtal. També va estudiar a París, empesa per la seva afició a la moda, fet que la va dur a iniciar la seva trajectòria professional com a corresponsal de la francesa Marie Claire.

Posteriorment, entre els anys 1971 i 1974 va treballar com redactora de la revista econòmica Dossier Mundo, de la que en va arribar a ser redactora en cap.

El 1974 es va incorporar a la redacció del Diario de Barcelona, primer en la secció local i amb posterioritat com a directora del dominical. El 1978, però, va abandonar aquest mitjà juntament amb una trentena de periodistes.

Aquell mateix any va entrar com redactora al recentment creat Periódico de Catalunya, on va ser cap de les seccions d'Espectacles i Suplement i directora del Dominical fins al 1981. Aquestes tasques les va simultaniejar amb la realització d'una columna diària d'opinió per a aquest mitjà, en el que des de 1984 va publicar la columna La Burbuja, una de les més llegides de la premsa catalana.