L'alcalde de Laglio, Roberto Pozzi, ha ordenat imposar multes de fins a 500 euros per acostar-se per terra o navegant a Vila Oleandra i Villa Margherita, mansions propietat de l'actor nord-americà George Clooney en aquesta localitat del llac de Como (nord d'Itàlia). Les dues corresponents ordenances municipals es poden consultar a la pàgina web de l'Ajuntament i s'aplicaran als no residents. La prohibició d'acostar-se a les mansions o navegar -hi davant existia ja des del 2003 i havia estat aprovada "per motius d'ordre públic i per garantir la seguretat de les persones". La novetat és que han estat ampliades les distàncies mínimes que cal mantenir i, sobretot, les multes.

Segons alguns mitjans internacionals, l'Ajuntament de Laglio ha aprovat aquestes mesures davant l'arribada de Clooney i de la seva dona, l'advocada Amal Alamuddin, en els pròxims dies a la localitat per celebrar el proper 6 de maig una gran festa pel 54 aniversari del actor. Aquests mitjans van assegurar que les mesures s'havien aprovat amb la intenció de garantir la privacitat de l'actor i dels seus hostes, sobretot davant la previsible arribada de fotògrafs i càmeres de televisió, però l'Ajuntament assegura que es tracta d'una qüestió de seguretat.

L'Ajuntament aclareix que aquestes prohibicions no s'apliquen als residents a Laglio ni a les embarcacions de les societats esportives de piragüisme.