El príncep Laurent de Bèlgica, el menor dels tres fills dels anteriors reis Albert II i Paola, i un dels membres més criticats de la família reial a causa de diversos escàndols, vol salvar dues empreses seves que estan endeutades i en dificultats, segons han informat els diaris La Libre Belgique i La Dernière Heure.

El germà del rei Felip critica, en una entrevista publicada per aquests dos diaris, la seva família, de la qual diu que "ha sabotejat" la seva feina.

Es tracta de les empreses Cerbux Invest i REC Arlon 67, ambdues propietàries de la Casa de les Energies Renovables a Brussel·les, inaugurada el 2006 com a vaixell insígnia del sector europeu de l'energia renovable.

Des d'aquesta data, l'organització ha estat seu del Consell Europeu d'Energies Renovables (EREC, en anglès), que al seu torn va ser fins al 2014 el principal inquilí dels tres edificis.

L'administrador de les dues societats del germà petit del rei Felip considera que la situació de les empreses és "difícil", ja que REC Arlon 67 deu més de 960.000 euros i Cerbux Invest, 1,7 milions d'euros, informa l'agència belga.

Encara que els mitjans assenyalen que els deutes no són problemàtics perquè es refereixen a amortitzacions a llarg termini, sí que és preocupant la decisió que l'EREC va adoptar l'any 2014 per dissoldre l'organització sense ànim de lucre després de més deu anys d'existència, precisament per l'elevat preu del lloguer de les instal·lacions.