La primera prova casolana que permet saber en 15 minuts si una persona està infectada amb el virus de la sida va sortir ahir a la venda al Regne Unit, segons van informar els mitjans. La prova, de la companyia Bio Sure UK i que pot ser comprada per Internet, funciona de manera similar a les de l'embaràs, ja que mesura els nivells d'anticossos a la sang.

Els experts van advertir ahir que en cas de donar positiu, aquest ha de ser confirmat pels metges, però van fer ressaltar que ajudarà moltes persones a obtenir un tractament ràpid en cas d'estar infectades amb el virus d'immunodeficiència humana (VIH).

El dispositiu permet analitzar una petita gota de sang extreta per la persona amb una llanceta i, després de 15 minuts, apareixeran dues línies de color morat si dóna positiu.

En aquest cas, el fabricant recomana anar a una clínica especialitzada en malalties de transmissió sexual.

Els experts afirmen, però, que encara que el resultat sigui negatiu, no vol dir que la persona estigui lliure del virus, ja que els anticossos es generen tres mesos després de la infecció.

La responsable de l'entitat benèfica Terrence Higgins Trust, Rosemary Gillespie, que dóna suport a les persones amb sida, va expressar la seva satisfacció per l'accés de la gent a aquesta prova.