A punt d'estrenar divendres la seva nova pel·lícula, Aprenent a conduir, la cineasta Isabel Coixet ha confessat que es va treure el carnet després de llegir l'article del New Yorker de l'escriptora Katha Pollitt en el qual es basa el seu nou projecte, protagonitzat per Ben Kingsley i Patricia Clarkson. Rodat a Nova York fa dos estius, narra la trobada entre una veterana escriptora que decideix anar a classes de conducció i un refugiat polític hindú que es guanya la vida com a taxista i instructor d'autoescola.

La directora explica que ella va aprendre a conduir a Los Angeles, quan va acabar de rodar Elegy. "La història de l'article d'Aprenent a conduir em va donar una mica la pauta a l'hora d'enfrontar-me a això, i com molt bé diu el personatge de Ben, quan un és en un cotxe només hi ha el cotxe, tu, i els altres cotxes, i només has d'estar atent a això i no a les mil coses que et passen".

Isabel Coixet afirma que conduir "té un punt terapèutic, excepte a l'hora d'aparcar, cosa que encara no sé fer, perquè a Los Angeles no te n'ensenyen, de manera que vaig deixant pintura del cotxe per tots els aparcaments. La sort és que al garatge Principal -a Barcelona- ja em coneixen i m'ajuden".

Coixet confessa que ha pensat en fer algun treball en què les protagonistes siguin les alcaldesses de París, Madrid i Barcelona, Anne Hidalgo, Manuela Carmena i Ada Colau, respectivament.