Amb una cercavila i una festa al Cobert de la Màquina de Batre, es van iniciar el actes de la primera Festa Major Infantil de Sant Fruitós de Bages, preludi de la Festa Major gran d'estiu, que tindrà lloc aquest cap de setmana.

Enguany, des de l'Ajuntament, s'ha volgut donar als actes destinats als nens una entitat pròpia i s'ha batejat la festa infantil com a Batibull (vegeu Regió7 del 27 de juny). Tots els actes s'han ubicat al Cobert de la Màquina de Batre amb la intenció de relacionar la festa amb la història del poble. Així mateix, s'aniran introduint personatges que es crearan per a l'ocasió. Enguany, s'ha presentat un pagès que porta el nom de Fruitós.

La cercavila inaugural va ser animada pels sons de la Colla dels Tabalers dels Asmodaics i Goliaters de Sant Fruitós juntament amb Pep Callau i els Pepsicolen. Va recórrer el tram entre el Nexe i el Cobert. En aquest punt es va fer la presentació del personatge, en Fruitós, que va pronunciar el pregó infantil. Tot seguit, Pep Callau i els Pepsicolen van fer ballar, cantar i saltar petits i grans, que van gaudir d'allò més del primer dia de festa major infantil.