Es diu Panchito, té cinc anys i és de l'Àfrica. És una de les 35 aus que té l'empresa manresana Acariciando el Aire, fundada per Daniel Roberto i Carina Pérez fa deu anys, i dedicada a oferir espectacles amb ocells en esdeveniments com, per exemple, la Fira de l'Aixada de Manresa. El Panchito és un dels participants del nou concurs ¡Vaya fauna!, que va estrenar Telecinco dimecres a la nit.

A ¡Vaya fauna! hi ha trenta concursants, dels quals sortiran deu finalistes, un dels quals podria ser el Panchito, que, per exemple, demostrarà que sempre l'encerta en el joc de triler o que pot obrir tota una sèrie d'objectes.

Presentat per Cristian Gálvez, aquest programa setmanal dedicat a mostrar el talent d'alguns animals, explica Roberto, pretén trencar el tòpic que els animals ensinistrats són maltractats. Remarca que hi ha el millor de tot Espanya. En el cas del Panchito, comenta que també pot parlar, però que, a ¡Vaya fauna!, potser per la pressió o per l'efecte de les càmeres i els focus, no ho va fer. El concurs, que consta de sis entregues, té un jurat encarregat de valorar les actuacions i decidir qui continua i qui no. Roberto hi destaca la presència de l'ensinistrador de cavalls Santi Serra. També hi ha la cantant Soraya, l'actriu Yolanda Ramos i el duet musical Gemeliers.

Panchito és previst que s'estreni en aquest xou de talent animal dimecres de la setmana vinent. No és la primera vegada que l'empresa manresana participa en un programa de televisió. Ja ho va fer anteriorment al concurs Tú sí que vales, també de Telecinco.