L'actor egipci Michel Demitri Chalhoub, més conegut com Omar Sharif, famós internacionalment pels seus papers en les pel·lícules Lawrence d'Aràbia i Doctor Zhivago, ha mort aquest divendres al Caire, als 83 anys, d'un atac de cor, ha informat el seu agent Steve Kenis.

L'arqueòleg egipci i exministre d'Antiguitats Zahi Hawas, amic íntim de Sharif, va explicar al diari estatal Al-Ahram que l'actor patia de pèrdua total de gana.

La seva negativa a ingerir aliments van portar a la seva hospitalització, a causa del deteriorament del seu estat de salut, agreujat per l'Alzheimer que patia. Està previst que el seu funeral se celebri diumenge que ve.

Va néixer a la ciutat mediterrània d'Alexandria el 10 d'abril de 1932, i va estudiar interpretació a Londres a la Royal Academy of Dramatic Art.

Allí va conèixer al director egipci Iussef Chahine, que li va donar un paper a Sera fil Wadi (1954), pel·lícula amb la qual va debutar al cinema i al Festival de Cannes de 1955. Va passar a la història del cinema pel seu paper a Lawrence d'Aràbia (1962) al costat de Peter O'Tool, i per protagonitzar el 1965 Doctor Zhivago, ambdues cintes dirigides per David Lean. Va ser nominat a l'Oscar i va guanyar sengles Globus d'Or per totes dues interpretacions. Els seixanta van ser la seva millor època com a actor, amb obres com La caiguda de l'imperi romà (1964), d'Anthony Mann. Va estar casat amb l'actriu egípcia Faten Hamama (morta el gener passat) amb qui va tenir el seu fill, Tarek, i de la qual es va divorciar el 1965; després va tenir nombroses relacions, entre elles una de tres mesos amb Barbra Streissand, o la que el va unir amb la francesa Anouk Aimée.