Les bones condicions meteorològiques van fer que la segona jornada de l'European Balloon Festival, celebrada ahir, fos més espectacular que mai, amb més d'una quarantena de globus sobrevolant el cel d'Igualada durant bona part del matí.

El vol d'aquest divendres consistia en una modalitat nova anomenada "Vol de ciutat", en què els globus s'enlairaven de punts i places cèntriques d'Igualada, com ara la plaça de l'Ajuntament, la plaça de Cal Font, el Parc de l'Estació Vella, l'Estadi Atlètic i el Mercat de la Masuca.

La manca de vent va fer que els igualadins poguessin veure una quarantena de globus sostinguts sobre la ciutat durant una estona llarga, fet que va crear imatges de postal que durant tot el matí es van anar reproduint a les xarxes socials.

El Night Glow tornarà a omplir avui el camp de vol. La tradicional encesa nocturna de globus és una de les cites més esperades del festival i cada any congrega milers d'espectadors al camp de vol de l'Avinguda Catalunya d'Igualada. Més d'hora, al mateix espai, des de les sis de la tarda hi haurà una Fan Zone amb nombroses activitats infantils com rocòdrom, zorall, inflable rugbi, xutòmetre, jumping, taller de malabars, entre d'altres.

A les vuit del vespre s'enlairaran els globus per fer un nou vol de competició i així que tornin els pilots començarà la vetllada amb la gala de lliurament de premis i el Night Glow, que començarà aproximadament a les onze de la nit. La jornada es tancarà amb els concerts de l'Orquestra Plateria i Aspencat.