L'actor nord-americà Tom Selleck ha arribat a un acord preliminar amb els responsables de la gestió de l'aigua al comtat de Ventura (Califòrnia, EUA) que el van acusar de robar aigua pública per al seu ranxo en plena sequera.

Els advocats van arribar a un acord amistós els termes del qual no han estat revelats de moment, segons Los Angeles Times.

Els responsables de la gestió de l'aigua havien acusat el protagonista de la sèrie dels 80 Magnum de robar aigua d'una boca d'incendis i transportar-la a seu ranxo, on conrea alvocats, tot això durant una sequera extrema que ja dura quatre anys i que ha obligat a implantar severes restriccions en el consum d'aigua.

Presumptament, Selleck hauria utilitzat a una tercera empresa per omplir d'aigua en més d'una dotzena d'ocasions un camió cisterna a la boca d'incendis i traslladar-la al seu ranxo de Westlake Village.

Ara, l'acord es presentarà a la junta del districte de l'aigua, que haurà de decidir si l'accepta o no.

Per lluitar contra la sequera, Califòrnia ha ordenat a les ciutats retallades d'un 25% en el consum d'aigua, que en el cas del comtat de Ventura incrementen fins al 36%.