Als 70 anys, després de superar un càncer de coll i esquivar una forta crisi matrimonial, Michael Douglas assegura que se sent "amb més energia i ganes de treballar que mai" i es mostra "feliç" de pertànyer a una indústria que, tot i que ha canviat, "encara necessita gent gran".

Douglas, guanyador de dos Oscar i casat amb Catherine Zeta-Jones, va ser diagnosticat el 2010 amb un tumor maligne a la gola. Es va sotmetre a quimioteràpia i a set setmanes de radiació, una experiència que no va dubtar de qualificar d'"infern". "No és que em canviés la vida", va dir l'actor. "És que veig la vida". "Si hi va haver algun moment en què no li vaig donar el valor adequat, ja es va esfumar", declara. "Per això -va afegir- continuo treballant amb passió. Va ser una benedicció fer Behind the Candelabra just després del càncer, i després han arribat grans oportunitats que no esperava. Em sento amb més energia i ganes de treballar que mai".

Behind the Candelabra, on encarnava el músic homosexual Liberace, li va donar un dels millors papers de la seva carrera. Així ho considera l'actor, que cita també els de Wall Street i Falling Down (Un dia de fúria) com els seus preferits. Ara es capbussa en l'univers de Marvel en Ant-Man, d'estrena divendres que ve als EUA. "Mai no he fet en la meva carrera una cosa així. Ni tan sols una pel·lícula amb efectes visuals", comenta. Ant-Man, dirigida per Peyton Redd, narra els orígens d'un dels membres fundadors de The Avengers. Dotat amb la facultat de reduir el seu cos a la mida d'un insecte i augmentar alhora la seva força, un expert lladre (Paul Rudd) que busca refer la seva vida es compromet a ajudar el seu mentor, el doctor Hank Pym (Douglas), a protegir el vestit que li atorga aquests poders i evitar que caigui en les mans equivocades. "Si tingués aquest poder, eliminaria totes les armes nuclears. Seria el meu primer treball", diu Douglas. Per preparar el paper, Marvel va enviar a l'intèrpret "dos anys de còmics" per educar-lo en aquest món, i a l'actor el va sorprendre que aquelles pàgines contenien més desenvolupament de personatges que diverses pel·lícules que havia fet en la seva carrera.