En vigília de recollir el premi Platí d'Honor en reconeixement a la seva dilatada trajectòria de 35 anys en el cinema, i en un any marcat pels guardons a la seva carrera, Antonio Banderas assegura que encara no ha fet "allò pel qual se'm recordarà".

"Tinc encara molta il·lusió per seguir treballant", ha indicat l'actor, que creu que és la seva "obligació i deure" com a artista tenir aquest plantejament, que l'acompanyarà probablement fins al dia que es mori. Banderas ha avançat que té molts projectes en marxa, alguns dels quals molt allunyats del cinema, com una línia de vestits, i que l'aturada en la seva carrera durant l'últim any li ha servit per "recompondre el trencaclosques" i enfrontar-se des d'altres perspectives als seus nous reptes. Uns desafiaments venidors que, tot i provar en altres sectors, també segueixen vinculats al cinema, com és el cas de la pel·lícula Los 33, que recrea l'aïllament dels miners de Xile i que s'estrenarà el 2 d'agost, o el llargmetratge sobre la vida del dissenyador Gianni Versace, encara en converses.

El nombre 33 també dóna títol a un film sobre el procés de creació del Guernica de Pablo Ruiz Picasso, 33 Días, un projecte dirigit per Carlos Saura que no obstant això es troba en un moment "complicat", ja que s'han de "deslligar diversos nusos del guió", davant del qual Banderas s'ha compromès a fer "tot el possible".

Davant la menció honorífica que rebrà avui a Màlaga als Premis Platí, l'intèrpret va assenyalar que sent que molta gent aprecia els seus 35 anys de carrera i va reconèixer que encara no havia preparat el seu discurs ni sabia a qui dedicaria el premi.

"Vivim en una edat d'or de les sèries de televisió", afirma l'actor malagueny, que demana que es respecti "el romanticisme dels que ens agrada veure pel·lícules al costat de desconeguts en una sala de cinema".

Després de 35 anys fent pel·lícules, i com va assenyalar en el seu discurs en rebre el Goya d'Honor, Banderas s'enfronta ara a la segona part del partit de la seva vida, un nou període que encara es troba "en el seu primer minut".