El creador de Games Workshop i Eidos (Tomb Raider), Ian Livingstone, ha negat que els videojocs condueixin a comportaments violents, ja que hi ha estudis que demostren que "com a màxim" poden aportar la mateixa adrenalina que un partit de futbol o un debat intens sobre política.

Livingstone creu que han de ser els pares dels nens els que s'han d'encarregar de controlar els jocs que utilitzen, de la mateixa manera que controlen les pel·lícules que el seu fill pot veure i les que no. El creador de videojocs, nomenat comanador de l'orde de l'Imperi Britànic l'any 2006 pels seus serveis a la indústria dels videojocs, va afegir que en general els mitjans de comunicació i la societat "ho han posat un mica difícil al sector dels videojocs", ja que se sol parlar del terme violència, quan "només el tres per cent del total estan marcats per a persones de més de 18 anys".

Alhora, ha assenyalat que no hi ha cap evidència científica que demostri que realment creen aquesta "addicció" en els joves i ha destacat que "s'hauria de mostrar la part positiva dels videojocs", ja que "també poden ser utilitzats com a mètode d'aprenentatge" per pilots o cirurgians, per exemple.