El mòdul Philae, que va fer història el mes de novembre passat en aterrar sobre un cometa després de separar-se de la sonda Rosetta, no s'ha comunicat amb la terra des del 9 de juliol i els científics temen que el robot s'hagi pogut moure i que les seves antenes es trobin obstruïdes. Segons ha explicat en un comunicat el Centre Aeroespacial Alemany (DLR), que s'encarrega de desxifrar la informació que envia Philae, els científics estan provant diferents ordres per tractar d'optimitzar les funcions del mòdul.

"En la telemetria rebuda hem observat signes que Philae s'ha pogut moure, de manera que les seves antenes potser estan més ocultes o la seva orientació ha canviat", apunta el director del projecte Philae al DLR, Stephan Ulamec.

Les últimes dades enviades pel mòdul mostraven que els seus panells estaven rebent gran quantitat de llum solar i que comptava amb energia suficient per funcionar, però el patró ha canviat clarament entre juny i juliol i no pot explicar-se només pel curs de les estacions a l'astre.