L'australià Mick Fanning, excampió de surf del món, ha qualificat de "miracle" haver sortit il·lès de l'atac d'un tauró que va tenir diumenge passat en el campionat J-Bay Open de Sud-àfrica.

Fanning ha assegurat que no deixarà el surf després el dramàtic incident, les imatges de vídeo del qual van ser divulgades per mitjans de tot el món.

"D'alguna manera va pujar i va venir a atacar la cua de la taula. No sé per què no em va mossegar. I no sé per què no parava d'envestir-me", ha indicat l'australià, de 34 anys. El surfista va mirar de posar la taula entre el tauró i ell fins i tot va clavar diversos cops de puny al llom de l'animal per allunyar-lo, però només va aconseguir que se li escapés la taula.

"Quan vaig perdre la taula vaig pensar que ja estava acabat. Escapar de l'atac d'un tauró sense ni una rascada, això és un autèntic miracle", ha manifestat l'australià.

"Em vaig sentir tan insignificantÉ aquella cosa es movia de manera tan poderosa i tan ràpida. És un animal salvatge i té emocions... Prenen aquestes decisions quan tenen gana", ha afegit.