Quatre fragments despresos del cometa 169P / NEAT van provocar la nit de dimecres a dijous quatre boles de foc brillants que van sobrevolar diferents zones de la península Ibèrica, després de desintegrar-se per l'impacte contra l'atmosfera terrestre a uns 80.000 quilòmetres per hora.

Així ho ha indicat en una nota de premsa el Complex Astronòmic de la Hita Toledo, en el qual hi ha instal·lats detectors de la Universitat de Huelva que van captar les quatre boles de foc, que també es van captar en els observatoris de Calar Alto (Almeria) , El Arenosillo (Huelva), Sevilla, i La Pedriza (Jaén).

Durant la nit del 22 al 23 de juliol, quatre fragments despresos del cometa 169P / NEAT van impactar a uns 80 mil quilòmetres per hora contra l'atmosfera terrestre. Com a conseqüència del violent xoc, cadascun d'ells va originar una brillant bola de foc.

L'anàlisi preliminar del fenomen dut a terme pel professor de la Universitat d'Huelva José María Madiedo ha revelat que totes les boles de foc es van extingir quan es trobaven a altures superiors als 70 quilòmetres, de manera que cap fragment va aconseguir impactar contra el terra .