Bobbi Kristina Brown, filla dels cantants Whitney Houston i Bobby Brown, va morir aquest diumenge a Atlanta després de romandre durant sis mesos en estat de coma, ha informat la família. La jove, de 22 anys, havia estat traslladada a finals de juny a un centre de cures pal·liatives després d'una recaiguda en el seu delicat estat de salut.

"Bobbi Kristina Brown va morir el diumenge 26 juliol de 2015, envoltada de la seva família", ha indicat Pat Houston, tieta de la jove, en un comunicat. Bobbi Kristina, de 22 anys, va ser trobada inconscient al gener en una banyera per seva parella, Nick Gordon, incident després del qual va restar en coma induït fins que va ser traslladada al centre en el qual va romandre les últimes setmanes.

"Ella està finalment en pau en els braços de Déu. Volem agrair un cop més a tots per tot l'amor i suport que ens van donar durant aquests últims mesos", ha indicat la tieta de Bobbi Kristina.

La jove era l'única filla del matrimoni entre els cantants Bobby Brown i Whitney Houston, morta al febrer de 2012 als 48 anys ofegada a la banyera d'un hotel a Beverly Hills després d'anys de batallar amb addiccions a diverses substàncies. Després d'anys de distanciament entre les famílies Brown i Houston, es va poder observar un acostament entre les tietes de tots dos costats, que en diverses ocasions es van abraçar i van consolar a mesura que s'acostava el desenllaç fatal.

La família va prohibir a l'exparella de la jove visitar-la des de que va ser ingressada de gravetat al gener passat. Els apoderats de la jove van interposar a finals de juny una demanda contra Gordon, per abús físic i per retirar sense autorització diners del compte bancari de Bobbi Kristina.

D'acord amb la denúncia, que exigeix ??una suma de 10 milions de dòlars per danys i perjudicis, el germà adoptiu i parella de la víctima la va arrossegar per les escales pels cabells, li va propinar un fort cop a la boca que li va trencar una peça dental i va retirar diners del seu compte sense autorització.

Diversos mitjans locals han indicat que Bobbi Kristina tenia diverses ferides a la cara i a la boca quan va ser trobada inconscient a la banyera del seu habitatge el 31 de gener. Al principi, Gordon va dir a les autoritats locals que les marques trobades a la cara i cos de Bobbi Kristina eren producte dels seus esforços per reviure quan la va treure inconscient de la banyera.

La parella, que va formalitzar la seva relació després de la mort de Whitney Houston, havia experimentat diversos incidents de violència domèstica en el passat.

El fiscal del comtat de Fulton no ha descartat la possibilitat de presentar càrrecs contra Nick Gordon, després que el Departament de Policia de Roswell també anunciés que investigaven el cas. El cantant Bobby Brown es va convertir en pare per sisena vegada el passat 9 de juliol, quan la seva dona actual, Alicia Etheredge, va donar a llum a una nena a Los Angeles, Califòrnia.