El britànic John Sewel, membre de la Cambra dels Lords del Regne Unit, ha dimitit del seu càrrec i està sent investigat després fer-se públic un vídeo en que se'l veu esnifant cocaïna amb un bitllet de cinc lliures acompanyat de diverses prostitutes.

Lord Sewel, que va ser aliat de l'antic primer ministre Tony Blair, ha presentat la seva dimissió després que el diari "The Sun" difongués la filmació, i s'enfrontarà ara a una investigació policial pels fets.

El polític escocès, de 69 anys, antic ministre d'Agricultura al Govern laborista de Tony Blair, apareix al vídeo dient-li a les prostitutes que volia que el portessin "pel mal camí".

A més, Sewel, en l'enregistrament, comenta a les dones, que van cobrar 200 lliures (282 euros), que li hauria agradat "portar a una jove asiàtica".

"Podríem haver portat a una jove asiàtica per a aquesta nit. Quan vaig al metro em semblen primes i atractives. Semblen que són innocents, però sé que són putes", assegura l'escocès.

El diari sensacionalista britànic ha publicat també fotos de Sewel fumant amb sostenidor taronja i jaqueta de cuir negra.

La presidenta de la Cambra dels Lords, la baronessa Frances D'Souza, ha qualificat d '"inacceptable i impactant" la notícia i ha afirmat que remetrà el cas a la Policia Metropolitana (MET).

"La Cambra dels Lords seguirà mantenint els seus estàndards de vida pública i no es tolerarà que aquests s'abandonin. Aquestes acusacions tan summament greus seran remeses al comissari de la Cambra dels Lords i la Policia Metropolitana perquè siguin investigades amb urgència", ha assenyalat D'Souza.

Pel primer ministre britànic, el conservador David Cameron, a qui Sewel titlla en un altre vídeo de "superficial", ha assenyalat que cal plantejar-se si es permet al lord mantenir el seu escó vitalici, mentre que el Partit Laborista l'ha expulsat de les seves files.

El rotatiu "The Sun" assegura que la gravació s'ha realitzat a l'apartament que té Sewel, casat i amb quatre fills, a Dolphin Square, al barri de Westminster, prop de la seu de la Cambra dels Lords.