La platja de la Costa Blava francesa que les autoritats franceses han tancat per a gaudi del rei Salman d'Aràbia Saudita segueix generant polèmica, després que diversos mitjans de comunicació publiquessin que havia demanat "oficiosament" que es retirés una dona del dispositiu de seguretat.

La informació, avançada per la revista Marianne, ha estat ràpidament desmentida per la delegació departamental del Govern francès, que ha assenyalat en un comunicat que "l'Aràbia Saudita no ha demanat mai l'adaptació del dispositiu segons aquests criteris".

"Personal femení treballa en el dispositiu des de l'inici de la visita del rei sense que això hagi ocasionat el mínim problema", afegeixen els responsables francesos de seguretat davant el penúltim contratemps sorgit al voltant de la petita cala de Mirandola, situada a cinc quilòmetres del centre de Canes i "privatitzada" des del 25 de juliol.

L'últim incident s'ha registrat dimarts a la nit, quan un vehicle va atropellar -accidentalment i a baixa velocitat- un agent de policia que custodiava l'entrada a la mansió, situada just a sobre d'una platja la privatització de la qual irrita molts veïns del municipi de Vallauris, però que agrada a la majoria dels comerciants.

"Evidentment, és una bona notícia perquè es tracta d'una clientela de gran poder adquisitiu que esquitxa no només el sector hoteler de luxe, sinó també el conjunt dels comerciants i dels serveis turístics de la zona", ha declarat el president del Sindicat d'Hotels de Canes, Michel Chevillon.

El tracte de favor al monarca saudita, de 79 anys, que ha portat les autoritats franceses a esquivar la llei de costes del 1986 que prohibeix privatitzar platges, desagrada també a càrrecs electes, com el conseller de l'oposició municipal Jean-Noël Falcou.

"Aquest assumpte és greu, una nova etapa que sembla un símbol de l'abandonament d'alguns dels nostres valors democràtics més estimats", sosté Falcou en una petició que ha reunit ja més de 145.000 signatures.

"L'alcaldessa ha fet el que estava a les seves mans" però al final "és l'Estat el que mana", ha dit resignada una responsable del gabinet de l'alcaldessa de Vallauris, que es va esforçar per treure ferro a la controvèrsia al voltant d'una platja de tot just 200 metres a la qual tampoc pot es acostar ningú per mar, ja que es prohibeix navegar a menys de 300 metres del litoral.

Els poders estatals francesos veuen de bon ull les vacances del seguici saudita de prop d'un miler de persones, que van aterrar a Niça el 25 de juliol a bord de dos Boeing 747. "Per una platja de les menys boniques del departament d'Alps Marítims es posa en perill la visita d'un cap d'Estat (...) amb una delegació que consumirà molt i que ha reservat 400 habitacions" en els luxosos hotels a Canes i el seu entorn, va declarar el número dos de la delegació local del Govern francès, Philippe Castenet.

El funcionari va afegir al diari Nice Matin que l'Aràbia Saudita ha donat "mil milions d'euros per armar l'Exèrcit libanès amb armes franceses" i ha subratllat que "els ingressos no recauen només sobre Chanel o Dior".