El mag Héctor Manxa ha guanyat el Gran Premi en la categoria de màgia escènica del Mundial de Màgia celebrat a Rimini (Itàlia) del 6 al 11 de juliol, amb el seu número 'L'avar', amb el qual va fer aparèixer del no res una gran quantitat de bitllets.

El Mundial de Màgia, organitzat per la Federació Internacional de Societats Màgiques (FISM), es celebra des de 1961 cada 3 anys en diferents ciutats del món i en ell participen 150 mags de diferents nacionalitats. El jurat d'aquests premis està format per especialistes i referents mundials en màgia.

El campionat es divideix en dues grans categories: màgia de prop i màgia escènica. Cadascuna d'elles es compon al seu torn d'altres especialitats com màgia general, màgia de manipulació, màgia còmica o mentalisme, entre d'altres. Els vencedors de cada modalitat s'enfronten en la final per aconseguir el Gran Premi en una de les dues grans seccions. Héctor Manxa ha estat el guanyador del Gran Premi de màgia escènica i el mag suís Pierric el Gran Premi de màgia de prop.

El canari confessa al seu bloc que "en 30 anys he trepitjat molts escenaris, he plorat, he rigut, he guanyat i moltes vegades he perdut, he conegut molts nous amics i família però també he deixat de veure a molts altres ... Però , sobretot, he après moltíssim i moltíssim més em queda per aprendre ".

Són diversos els mags espanyols que han participat en aquest certamen. Els últims espanyols a guanyar el Gran Premi van ser Javier Antón i la seva filla Anna el 1985. Per la seva banda, el 1973 Juan Tamariz, després d'aconseguir el Primer Premi en la categoria de Cartomagia, es va quedar a les portes de guanyar la final i el 1988 Pepe Carroll va aconseguir el Primer Premi també de Cartomagia i, tot i que també va participar en la final, no va aconseguir guanyar el Gran Premi.

Héctor Manxa és il·lusionista especialitzat en màgia, improvisació, ombres xineses, robatori escènic (pickpocket), comèdia i improvisació. Va començar a practicar de forma autodidacta quan era un nen de 6 anys, encara que fins als 25 anys no va actuar davant d'un públic. Des dels 28 anys ha participat en campionats de màgia sent en l'actualitat un dels mags espanyols més premiats: l'any passat va aconseguir el Premi Europeu de Màgia tècnica-manipulació, en 2012 va ser triat el Mag de l'Any a Espanya i el 2011 va guanyar en les especialitats de màgia de saló i de prop en el Campionat de la Societat de Mags Nord-americans.