L'exministra francesa de Cultura Aurélie Filippetti ha anunciat que denunciarà la revista Paris Match per publicar fotos seves en banyador amb la seva parella, el polèmic extitular d'Economia Arnaud Montebourg, en un reportatge en el qual assegura que esperen un nadó.

L'advocat de la diputada del Partit Socialista (PS) francès, a l'àrea més a l'esquerra de la formació, ha precisat en un comunicat que la seva client presentarà una denúncia per "violació del dret a la vida privada".

Filippetti, responsable de Cultura entre maig del 2012 i agost del 2014, considera que la llibertat de premsa no justifica la publicació "no autoritzada" de "fotografies robades" que retraten "moments estrictament privats de la intimitat", segons la nota difosa pel seu lletrat, Vincent Toledano.

Paris Match publica aquesta setmana en portada fotografies en què apareix Filippetti, de 42 anys, en vestit de bany i en una piscina al costat de Montebourg, de 52 anys i exministre d'Indústria (2012-2014) i d'Economia (abril- agost del 2014).

La capçalera detalla que la parella de polítics, en confrontació oberta amb la línia del govern de Manuel Valls, que jutgen massa liberal i allunyada dels valors d'esquerra, passen uns dies de vacances a Atenes.

'Love story' amb nadó

Les fotografies, en què Montebourg apareix reclinat en una gandula amb pantalons texans i polo blau, van ser preses el 28 de juliol i vénen acompanyades d'un explícit titular: "Montebourg Filippetti: una love story que continua i ben aviat, un nadó".