L'actor Antonio Banderas encarnarà el personatge principal en la sèrie Havana Quartet, basada en les novel·les policíaques del detectiu Mario Conde creades per l'escriptor i periodista cubà Leonardo Padura, segons va anunciar ahir el director executiu de la cadena Starz, Chris Albrecht.

Banderas i l'autor cubà Eduardo Machado (Magic City) són productors executius de la sèrie i Machado s'encarregarà del guió que prendrà com a referència els relats de Padura Pasado perfecto, Vientos de cuaresma, Máscaras i Paisaje de otoño. El títol de la sèrie, Havana Quartet, fa referència als noms amb què es van publicar en anglès aquestes quatre obres: Havana Blue, Havana Gold, Havana Xarxa i Havana Black.

Starz té la intenció de rodar a Cuba, segons va dir Albrecht i va recollir el portal Deadline. La trama explica les aventures del detectiu cubà Mario Conde, un aspirant a escriptor que va haver de conformar-se a ser investigador. Les novel·les estan ambientades a l'illa caribenya en la dècada dels noranta.