Moià celebra l'aplec sardanista amb estrenes i un homenatge

04.08.2015 | 00:00

Moià va celebrar diumenge una nova festa de la sardana que va omplir el Parc Municipal, en el 16è Aplec Vila de Moià, que enguany va tenir un parell d'estrenes i va homenatjar la llarga trajectòria sardanista d'un matrimoni local membre de l'Agrupació Sardanista, a qui es va dedicar l'estrena de la sardana amb el seu nom (Ramon i Mercè), de l'autor Pere Mateu. L'emotivitat de l'homenatge (que va incloure l'entrega d'una placa de reconeixement) es va completar amb una foto conjunta amb els balladors.
La festa va tenir la participació de les cobles Lluïsos de Taradell, Sant Jordi Ciutat de Barcelona, i Ciutat de Cornellà, que van oferir desenes de peces.
La primera de tocar va ser la cobla Lluïsos de Taradell, que va interpretar amb llargs aplaudiments l'estrena d'una sardana de Pere Mateu dedicada al poble: Moià, recer de pau. També es va dedicar una de les sardanes a Carme Pruñonosa, de l'Agrupació Sardanista del Masnou, de Sigrid Galbany, i cap al final va arribar una de les més esperades, la sardana de colles improvisades Llamps de Sant Marc, de Josep Castany, que va interpretar la cobla Ciutat de Cornella.
L'edició d'enguany de l'Aplec de Moià va tenir la participació d'una desena de colles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema