Manel Pujol Roca, fundador de l´empresa Pujol Muntalà, ha mort aquest dimarts als 91 anys. Nascut el 17 de juliol de 1924, estava casat amb Maria Gimenez i era pare de dos fills, Oscar i Rosaura. El funeral tindrà lloc dijous, a les 4 de la tarda a la Sala Montserrat de la Funerària Fontanova.

A part de crear Pujol Muntalà, Pujol, va participar en diferents iniciatives i era dels socis fundadors del Banc Mercantil de Manresa i de la Mútua Manresana. A més, al llarg de la seva trajectòria va rebre diferents premis i reconeixements. Un dels últims va ser una placa de reconeixement i una carta dels treballadors de l´empresa, que va rebre molt emocionat.

Pujol s´inicià laboralment com a aprenent amb només 9 anys. Va començar la seva trajectòria empresarial amb el seu germà Ramon, i anys més tard va seguir ell sol davant del negoci. El 1965 va crear l´empresa Pujol Muntalà a la qual després el seu fill Oscar es va incorporar.

El seu neguit i pensament d´inventor el van portar a crear mecanismes per la maquinària tèxtil, per anys més tard utilitzar i desenvolupar mecanismes per a maquinària industrial, portant el cognom Pujol a través de la marca, arreu del món. Avui l´empresa manté la marca Pujol, tot i que la societat opera amb un altre nom i una altra propietat.