La polèmica estada a la Costa Blava francesa del rei Salman de l'Aràbia Saudita, que va portar a tancar la platja de Mirandola expressament per al seu gaudi, s'ha vist acompanyada d'una demanda per factures impagades d'un metge francès, que va lamentar que el monarca no aprofités les seves vacances per saldar-les.

"Abans de marxar, podria haver pagat les seves factures de 3,7 milions d'euros. Un gest d'educació!", ha indicat en el seu compte de Twitter el metge d'urgències Patrick Pelloux, un dels més cèlebres de França en la seva especialitat.

El problema, segons ha dit Pelloux al diari Le Parisien, "no és que es privatitzi una petita platja", sinó que "riquíssims caps d'Estat i personal diplomàtic" viatgin a França a tractar-se sense abonar el compte.

Aquesta xifra, segons ha precisat a Efe l'entitat que representa els hospitals de París, AP-HP, es limita només als centres de la capital francesa i engloba el deute acumulat en total per ciutadans saudites, l'ambaixada i empreses d'aquest país en els últims anys.