Els cavalls comparteixen amb els éssers humans i els ximpanzés expressions facials molt similars, cosa que podria indicar vincles evolutius entre aquestes espècies, segons un estudi difós avui per la publicació britànica Plos one.

Els autors de l'estudi, elaborat per les universitats britàniques de Sussex i Portsmouth i la nord-americana Duquesne de Pittsburgh, van identificar 17 moviments facials en els cavalls, en comparació de 27 en els humans, 13 en els ximpanzés i 16 en els gossos. Jennifer Wathan, coautora de l'estudi, ha explicat que els cavalls tenen el sentit de la vista molt desenvolupat, fins i tot més que els gats domèstics i els gossos. No obstant això, el seu ús de les expressions facials "s'ha passat per alt tot aquest temps".

"El que ens va sorprendre va ser el ric repertori de complexos moviments facials en els cavalls, i la quantitat d'aquests que s'assemblaven als dels humans", ha apuntat Wathan. L'autora va afegir que, malgrat les diferències evidents entre l'estructura facial d'equins i humans, es van identificar "moviments de llavis i ulls" molt semblants entre tots dos, i que "ara cal relacionar aquests moviments amb estats d'ànim".